Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Iwonicza-Zdroju zajęci trzecie miejsce w konkursie szkół gastronomicznych "Kulinarne tradycje kresowe". Zobacz, co przygotowali.
23 października w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej odbył się konkurs kulinarny dla uczniów szkół gastronomicznych "Kulinarne tradycje kresowe". Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania głównego - "Ptaki z gruszkami albo jabłkami". W konkursie wziął również udział Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Iwonicza-Zdroju.
Uczniowie popularnego "Gastronomika": Milena Ricka, Kacper Cwynar i Szymon Rzepka pod kierunkiem nauczycielki przedmiotów zawodowych Wioletty Aszklar przygotowali filet z kurczaka otulony kruszonką z pumpernikla i kaparami, podany z puree z pietruszki, skorzonery i musem jabłkowo - gruszkowym w asyście kulek z kaszą jaglano - gryczaną w wytrawnym sosie chili.
Danie przygotowane przez uczniów z Iwonicza-Zdroju zajęło w konkursie "Kulinarne tradycje kresowe" trzecie miejsce.
Gratulujemy uczniom i opiekunce.
Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy!